Pastagratäng med kyckling
Publicerat den

Jag tog upp kyckling idag på morgonen som vi skulle ha till middagen. Jag hatar att bara steka kyckling och äta, det är ju så tråkigt! Jag bestämde mig för att återigen skapa en maträtt, denna gång en pastagratäng med kyckling med många olika kryddor. Det blev så bra, så bara måste skriva ut det här!
 
Denna rätten är perfekt när man har pasta över eller om man har mycket pasta i skafferiet veckan innan löning, och det blir så mycket mat.
 
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 paket pasta (skruvar, gnocchi eller penne)
1 gul lök
150 g färsk svamp
3 dl matlagninggrädde
Paprikapulver
Chilipulver
Salt
Vitlökspulver
Färsk vitlök
Riven ost (gratängost)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Strimla kycklingen
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
4. Hacka lök och strimla svampen.
5. Krydda kyckling med paprikapulver, chilipulver, salt, vitklökspulver och riv färsk vitlök.
6. Häll ner svampen och löken och låt steka tills den blir mjuk.
7. Häll ner matlagningsgrädden och låt småkoka i 5-10 min.
8. Häll av pastan och häll ner i en ugnsfast form.
9. Häll kycklingsåsen över pastan och häll sedan på riven ost.
10. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10 min (tills osten har smält)
 
 
 
 
 
Smaklig måltid!
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?