Enkelt matbröd
Publicerat den

Jag har alltid tyckt om att laga mat och att baka, men i förra lägenheten så hade jag ingen inspiration till det överhuvudtaget eftersom köket var litet, det fanns ingen bra förvaring av varor eller kökstillbehör och därför blev det väldigt ofta hämtmat, kan jag erkänna. Så när vi skulle kolla på ny lägenhet så var köket viktigt för mig, att det skulle finnas ett skafferi, många skåp och mycket yta så att jag skulle kunna laga mat igen, och köket vi har nu, har allting så jag älskar att laga mat.
 
Miljön man lagar mat i, är viktigt enligt mig. För att känna den glädje jag gör för maten. Jag har t.o.m börjat baka mitt egna bröd (dels är jag trött på köpt och dels är jag trött på knäckebröd), så nu för tiden bakar jag bröd var tredje dag cirka, för att vi alltid ska ha härligt bröd här hemma. Sambon älskar brödet och likaså katten som brukar ta alla smulor. Brödet är så enkelt att göra och man kan inte misslyckas!
 
Receptet är till en brödform
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 msk sirap
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 1/2 dl vatten
Linfrön
Solroskärnor
 
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingrediener i en bunke, blanda väl. Ta sedan upp degen från bunken på en bänk och rulla degen så att den passar i en brödform. Lägg sedan ner degen i brödformen. Pensla med lite vatten på brödet och häll sedan på lite linfrön på brödet (även om det finns i brödet). Supergott! Låt stå i ugnen i mellan 20-30 min, du får känna lite med en potatissticka.
 
 
Brödet kan frysas men håller lätt upp till 3-4 dagar i en fryspåse i t.ex skafferiet. Det blir inte torrt och smakar underbart!


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?