Sötsuget från hjärnan
Publicerat den

Det här med sötsuget, när man slutar med godis & allt sött egentligen när man ska gå ner i vikt är ingen höjdare i början. Igår kväll när jag hade slutat jobbet, efter att ha sett massa sött under hela passet så var man ganska så sugen när man skulle åka hem. Jag skrev på FB att jag kanske skulle köpa med mig godis hem & det blev en himla disskusion där. Folk sa att jag skulle unna mig, att jag skulle vara utan, att jag skulle klara det också. Jag köpte inte med mig något godis hem, köpte med mig Celcius hem & mellanfil till sambon. Väl hemma var jag rejält godissugen, sambon märkte väl det också på mitt humör - men det fick han allt leva med!
 
Innan läggdags så började huvudvärken komma, och den var så välkommen med tanke på att den inte skulle få något sött. Jag åt en fralla som jag tog med från jobbet & la mig sedan för all trötthet. Jag vaknade sedan 03 & mådde så illa, kändes som jag hade allt i halsen. Gick in på toa & jag kräktes en gång - efter den gången kändes det mycket bättre, jag borstarde tänderna & gick & la mig, somnade direkt.

Klockan ringde 8:30 idag, Jag ska möta upp min fina vän Beatrice för ett träningspass på gymmet, vid 9:30. Börjar inte jobba förrens 15 så skönt att man hinner lite innan jobbet.
 
Kollade midjemåttet igår igen, av ren nyfikenhet & för att jag kände att jag minskat ytterligare. Jag har minskat 3 cm till, så nu är jag nere på 111 cm. Jag vet att det går fort i början, speciellt första veckan. Det kommer avta snart, jag vet det men jag ska kämpa ändå!
 
Imorgon är det en vecka sedan jag började, en vecka fylld med glädje, tårar, matkunskap & motion. Jag mår mycket bättre än innan & jag har mycket mer energi.
 
Nä nu ska jag ner & gymma & förbränna massa kalorier!Lättchorizo med salladsmix, vitkål & paprika
Publicerat den

Idag när jag hade gymmat klart, så var jag hungrig. Vi (Jag & väninnan som jag tränade med) gick förbi Hemköp för att köpa med oss lunchmat hem. Jag ville ha något som gick snabbt att tilllaga, då jag ska åka iväg alldeles strax. Jag köpte med mig lättchorizo, salladsmix & paprika & en banan som jag kunde äta på väg till bussen.
 
När jag kom hem så började jag med att snitta korvarna, strimlade vitkål & hackade paprika stavar. Jag stekte korven. Jag stekte sedan vitkål & paprika i en annan stekpanna & när dom hade började mjukna så hällde jag i salladsmixen & lät allt bli varmt. Sedan var det bara att lägga upp allt & njuta! Otroligt gott, otroligt smidigt & otroligt mättande!
 Ny kategori - Hälsa & träning!
Publicerat den

Som ni ser så har jag skaffat mig en helt ny kategori - Hälsa & träning. Jag har bestämt mig, på riktigt denna gång. Jag ska gå ner alla extrakilon som hänger sig fast på min mage, rumpa & lår. Sommaren 2013 SKA jag gå på stranden & känna mig vacker, med en bikini, utan handduk & utan att skämmas. Jag ska gå där & vara stolt över att jag klarade det, det är lång väg kvar men jag är absolut på rätt väg.
 
Jag började ju måndagen den 4 Februari, med att börja räkna kalorier & jag använder appen Shape up, & den är verkligen toppen! Jag ska äta 1322 kalorier om dagen & har alltid massa över. Jag tänker väga mig varje måndag för att se resultatet, så man får en kick.
 
Bild på mig när jag testade mina träningskläder som jag köpte i tisdags. Nej, man ser inte den tjocka magen - tog en stor jacka just av den orsaken.
 
 
Startvikt: 91,1 kg
Midjemått: 117 cm
 
Alldeles för höga tal med tanke på att jag är ganska kort, 157 cm för att vara exakt. Min målvikt är cirka 60 kg & en platt mage, stark rygg.
 
 
 
I onsdag morse tittade jag ner på min "vackra" mage & insåg att jag har minskat, vad jag trodde, eftersom jag såg mer än vad jag brukar. Jag tänkte att jag kanske skulle kolla midjemåttet, men hade INGEN förhoppning att det skulle ha minskat efter bara 2 dagar. MEN, det hade minskat. Jag var nere på 114 cm nu & jag var överlycklig.

Snart är första veckan över & jag har kämpat varje dag, sötsuget har funnits, men jag har klarat av det. Coca-cola drack jag & sambon varje dag innan, men det har jag inte rört alls sedan jag startade & suget efter det finns inte heller så. Bra jobbat! Sambon har ju också börjat träna & äta rätt, så det är lättare i hushållet när båda är med på det.
 
Idag var första dagen på mitt gym, jag har skaffat gymkort för 3 månader till att börja med, & jag ska utnyttja det 3-4 ggr per vecka är målet. Innan åt jag ingen frukost, utan började med godis ungefär, lunch fanns inte på kartan & frossade på kvällarna med massa mat - jag insåg att jag inte kan fortsätta såhär - om jag vill skaffa barn. Nu äter jag frukost, lunch & middag & dessutom mellanmål, dricker massor med vatten också & jag känner redan hur piggheten finns, energin finns - men framför allt, VILJAN har jag denna gång.
 
Bild på mig idag, när jag hade tränat första passet. Synd ni inte kan se allt svett som fanns i mitt ansikte!
Men här kan ni iallafall se att magen är större än på första bilden.
 
Tack till mina vänner, till min familj & till min fina pojkvän för att ni stöttar mig, att ni finns där när allt känns jobbigt & att ni står ut med mig på mina dåliga dagar, då suget infinner sig.
 
På andra viktbloggar, så lägger dom ju alltid in massa förebilder på deras kroppar i olika vinklar, med endast underkläder, men jag vet inte om jag är så sugen på det - ska jag eller ska jag inte? Känns så utlämnade. Vad tycker ni? Kommentera!