Ica Flamman Öster
Publicerat den

Där praktiserade jag i närmare tre månader(!) och jag trivdes jättebra. Ingen behandlade mig som en skitunge som skulle få göra allt skitjobbet, utan snarare tvärtom. Dom behandlade mig som en anställd & jag fick göra sådant som inte andra praktikanter får göra, kan kanske har berott på att jag inte går i 9:an & är omogen, men iallafall. 
 
Jag började praktisera där i Februari,2012. Först var jag väl skeptisk till det hela eftersom jag var så trött på att "jobba gratis" och behandlas som skit. Men jag var beredd att satsa 1 månad för att ändå få erfarenhet från butik, då jag vill jobba inom detta.
 
Första dagen var jag otroligt nervös, eftersom att jag inte visste hur jag skulle bemötas, en 23 åring ute på praktik känns väl inte så jättekul kanske men jag ville ju inte bara sitta hemma om dagarna, som andra arbetslösa gör, utan ville lära mig saker utan att behöva sätta mig i skolbänken igen. Jag möttes av butikschefen, Christian. En jättetrevlig man som hälsade mig välkommen & visade mig runt i butiken, lagret, och personalrummen osv. Jag mötte några av personalen & även dom var mycket trevliga.
 
Jag fick gå in i omklädningsrummet & tog på mig en vit&röd randig skjorta som det stod ICA på vid högra bröstet.
Väl klar där inne så var det dags att starta första dagen på ICA. Jag fick plocka upp varor, vara med inne i mejeriet & plocka. Jag fick även vara vid frukt & grönt avdelningen och hjälpa dom att fylla på & hålla fint. Dagen gick & sedan var det dags att gå på lunch. Efter lunchen så var det bara 2 timmar kvar innan hemgång, och då fixade vi till några gavlar & jag fick sluta för dagen redan klockan 15:30.
 
Jag kan väl såhär i efterhand säga att det var riktigt kämpigt för ryggen, eftersom vissa varor är tunga & klumpiga att bära men oj vad jag trivdes. Mina arbetstider var 08-16. Då hade vi också en fikarast vid 10 ungefär, till 10:30. Lunchen var vid 13-13:30. Dagarna bara sprang iväg.
 
När jag var inne på min sista praktikvecka så hade jag lite ångest, eftersom jag nu hade blivit "en i gänget", och behöva lämna stället. Min handläggare på AMA kom dit på avtalat möte & vi kom fram till att jag skulle få ytterligare en månad & efter den månaden fick jag ännu en till, så totalt 3 månader. När den sista månaden nästan var slut så ville chefen prata med mig.

Han sa att han hade kollat med dom andra kollegorna vad dom tyckte om mig, och vad jag tyckte om att jag skulle börja där. Han sa att alla tyckte om mig för jag var effektiv, snabb, noggrann, villig att lära & framförallt att jag hade jobbvilja. Jag blev såklart jätteglad och började nästan gråta för mig själv inombords för att jag kämpat så för denna stund.
 
Dagen efter skrevs alla papper & den dagen var bland dom lyckligaste dagarna för mig (Ja, faktiskt!). Jag var nu anställd på ICA & trivdes som fisken i vattnet med allt. Det enda jag var orolig för var att få lära mig kassan och alla dessa PLU koder.

En dag fick jag komma in till jobbet & lära mig kassan. Det var Richard som skulle lära mig & han satt i kassan först så jag kunde kolla på hur han gjorde osv. Jag hade ju faktiskt kassavana efter Rusta, men inte samma sak i livsmedelsaffär. Det gick jättebra & jag är glad att jag vågade för så svårt var det faktiskt inte. Fusklappar är bra att ha i kassan för ibland kan man få blackout på vissa frukter/grönsaker som inte säljs så ofta.
 
Detta var hur jag hamnade på ICA.